Trygg oppbevaring på treningssenteret

Turen på treningssenteret er gjerne ukens eller dagens høydepunkt for mange. Her får man utløp for stress og jag i jobben, og kan fokusere helt og holdent på seg selv i en time eller to. Det føles godt å få svettet ut dagens jobbøkt, og etter en forfriskende dusj etter trening, har man ny giv og masse pågangsmot for resten av dagen eller uken.

swimming poolSom idrettsmann eller idrettskvinne på høyt nivå tilbringer man kanskje til og med flere timer om dagen på treningssenteret. Man legger timer av livet sitt her, og får etter hvert et eierforhold til det senteret man har trent på en stund. Det er her man har vennegjengen, og det er her man fokuserer på det som skal til for å gjøre det godt innen den idretten man er aktiv i. Styrketrening er gjerne en fast del av et treningsopplegg, enten man er aktiv langrennsløper eller driver med triatlon eller kroppsbygging, og mange timer tilbringes på senteret for å nå målene man har satt seg.

Ofte tenker man ikke helt over hva som er de viktigste kriteriene når man skal velge et fast treningssenter. Først og fremst er selvfølgelig treningsmiljøet viktig. Det er kanskje også viktig at man har kjente som går på samme senter, eller at man har mulighet til å treffe andre mennesker med samme interesser som en selv. Et miljø der man kan diskutere forskjellige fremgangsmåter og treningsopplegg er viktig for mange aktive utøvere, uansett om man driver med lagidrett eller er enkeltutøver.

I tillegg er gjerne utstyrsparken av stor betydning, og om treningssenteret tilbyr den typen aktiviteter som du ønsker å drive med. Om det er muligheten for å spille squash som avveksling, om du kan ta en time spinning eller cardio eller andre typer fellestreninger, eller om du ønsker deg et treningssenter som bare fokuserer på å bygge muskler, for eksempel bodyfitness – det er helt opp til deg. Det finnes treningssentre for enhver smak, og alle typer treningsformer tilbys gjerne innenfor et avgrenset område, i alle fall på større tettsteder og i byene.

I tillegg er også sikkerhet et annet viktig kriterium som må være på plass hos alle treningssenter for at treningen skal bli en lystbetont opplevelse. Dette er likevel noe som vi kanskje ikke egentlig er så bevisste på. Men de fleste av oss har sett oppslag på forskjellige treningssentre som gjelder oppbevaring av verdisaker. Det blir ofte anbefalt at vi ikke tar med oss verdisaker, eller vi oppfordres til å benytte oss av låsbare skap når vi forlater garderoben. Til og med skoene anbefales det at man låser inn. Det er ikke et ukjent fenomen at det foregår tyverier på slike steder. Ubevoktede bager med verdifulle mobiltelefoner, solbriller til tusenvis av kroner, dyre sko og boots og andre ting som noen av en eller annen grunn ønsker å stjele, er ikke så smart å sette fra seg åpent i treningsgarderoben. Dette gjelder også for de ansatte, som ofte har egne praktiske personalskap for oppbevaring av personlige eiendeler mens de er på jobb.

Sjansen for at du har brukt et oppbevaringsskap på treningssenteret der du går, er stor. Men kanskje har du ikke vært like bevisst på det før nå. De fleste av oss har også brukt en eller annen form for oppbevaringsløsning av personlige ting i forbindelse med besøk i svømmehallen eller på solariet. Og selv om de fleste av oss liker å tenke at tyveri er sjelden, så beskytter vi oss ofte mot det uten at vi tenker over det. Det er en helt naturlig ting å låse inn bagen med private klær, lommebok, solbriller, mobiltelefon og andre personlige og ofte kostbare eiendeler mens man svømmer eller trener.

Men har du tenkt over hvor viktig det er at verdiskap og oppbevaringsskuffer faktisk holder den kvaliteten som treningssenteret lover at de gjør? Det holder ikke med en vanlig kommode der låsen kan brekkes opp med et enkelt skrujern. Det er faktisk mer enn som så som skal til for at verdisakene dine skal være trygt oppbevart. Løsningene for oppbevaring av verdisaker på treningssenteret bør faktisk være laget av materialer og med låseanordninger som gjør at de tilfredsstiller kriteriene for et godkjent, innbruddsforsinkende verdisikringsskap. Det beste er faktisk dersom de har en mindre, liten safe stående for alle som trener, gjerne integrert i et låsbart skap for klær. Da har du dobbel sikring mot uvedkomne gjester i garderoben mens du selv er oppe og svetter ut treningstøyet. Jo mer tyvene må slite for å få tak i verdisaker, og jo lengre tid de må bruke for å få åpnet låser og andre sikkerhetsordninger, desto mindre sjanse er det for at de prøver – eller at de blir oppdaget i forsøket og stikker av.

Alle som har tilbrakt noen timer på et treningssenter vet at dette faktisk er en ganske viktig del av senterets tilbud. En garderobeløsning uten sikre oppbevaringsmuligheter er ikke særlig avslappende. Det tar rett og slett fokuset bort fra treningen, fordi man må bekymre seg for om iPad-en eller mobiltelefonen eller den dyre klokka ligger trygt mens man er borte. Det er jo ofte heller ikke lov til å ta med seg bagen inn i selve treningslokalet, og dermed er man helt avhengig av at man kan låse det inn et sikkert sted når man går fra det. Dessverre skjer tyverier på treningssenter ganske ofte hvis man glemmer eller unnlater å bruke skapene, og mange av oss har også kjent på følelsen av å stå uten viktige, personlige ting når man er ferdig med treningen.

I tillegg er det faktisk også et krav fra enkelte forsikringsselskaper at selve treningssenteret har kontroll på sine verdier. Blant annet bør nøkler låses inn i godkjente skap når de ikke er i bruk. Dette har med kundenes sikkerhet å gjøre, samtidig som det sørger for at alle nøkler til enhver tid oppbevares på en trygg måte der de ikke forsvinner eller ligger og slenger. Uvedkommende skal ikke ha tilgang til senterets nøkler, og personalet har ansvar for å oppbevare dem på trygge måter. Dette er viktig for alle som oppholder seg på senteret, ikke bare for personalet. Det handler selvfølgelig om å skape trygge rammer for alle som har en eller annen interesse i å oppholde seg der. Slike nøkkelskap er praktiske også for andre typer bedrifter eller steder der mange mennesker har ulike former for ansvar, og der det er mange forskjellige mennesker som går ut og inn. Det er mulig å gå inn på nett og kjøpe nøkkelskap her.

Hvis denne typen sikkerhetsordninger er på plass på treningssenteret man bruker, er sjansene store for at man opplever stedet som både trygt og sikkert. Da kan man holde fokus på det man egentlig er der for, nemlig å trene. Det er rart hvor mye tid og energi man mister dersom man føler at ting ikke er under kontrollerte former, og noen ganger er det bare enkle løsninger som skal til for at man kan slippe stress og kontrollbehov. Hvis både personalet og besøkende føler at alt er på stell, vil både miljøet og treningseffekten bli mye bedre.

Så neste gang du trener, bør du tenke over – og kanskje tipse eierne av treningssenteret der du går – om at godkjente og gode løsninger for oppbevaring av verdisaker, nøkler og personlige eiendeler bør være på plass, hvis det ikke allerede er det.